Норми висіву насіння овочевих культур

Таблиця. Норми висіву насіння основних овочевих культур, кількість рослин на одиницю площі у відкритому ґрунті. 

Культура
Норми висіву насіння для
відкритого
ґрунту, г на 10 м2
Кількість
насіння для
одержання
розсади на
грядку
площею  
10 м2 г.
Густота
стояння
дорослих рослин
на 10 м2 , штук
Глибина
посіву, см
Баклажан0,855-651-2
Буряк10-12400-6002-4
Гарбуз3-44,4-6,02-5
Горох овочевий150-200465-8503-5
Диня1,5-210-113-5
Кабачок3-418-203-5
Кавун2-36-73-5
Капуста білоголова пізньостигла0,4-0,622-301-2 
Капуста білоголова ранньостигла0,4-0,650-551-2
Капуста білоголова середньостигла0,4-0,635-401-2 
Капуста брюсельська0,421-281-2 
Капуста цвітна0,5-0,657-671-2
Капуста червоноголова0,4 – 0,528-351-2 
Квасоля80-140200-2504-8
Кріп40-702800-35002-3
Кукурудза26-3025-285-8
Морква4,5-61200-15001,5-3
Огірок6-8100-1602-3
Патисон3-418-223-4
Перець1,570-751-2
Петрушка8-10500-7001,5-2
Ревінь2-316-201-2
Редиска18-221250-15001-2
Редька4-670-902-4
Салат головчастий1-280-1101-2
Салат листовий3-61000-15001-2
Селера0,6-0,80,3-0,4100-1481-2
Спаржа20-352,5-335-403-4
Томат2-30,4-0,540-551,5-3
Цибуля з насіння на ріпку8-10300-4002-3
Цибуля на сіянку70-1005000-60002-3
Часник (зубки)500-800800-10005-7
Шпинат40-601200-15002-3
Щавель6-81000-12501,5-2